Bejelentés


Pokémon Mindent amit tudni akarsz


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Szavazás
Ash Ketchum 

Ő a sorozat főhőse. Célja, hogy ő legyen minden idők legnagyobb Pokémon-mestere. Első Pokémonját, Pikachut tízéves korában kapta szülővárosa, Palett város híres Pokémon-tudósától, Oak Professzortól. Bár Ash eredetileg választhatott volna három Pokémon, Squirtle, Bulbasaur és Charmander közül, túl sokáig aludt, ezért a Professzor kénytelen volt utolsó begyűjtött Pokémonját, az elektromos Pikachut odaadni a pizsamában érkező Ash-nek. Pikachu eleinte ki nem állhatta Ash-t gyerekes viselkedése miatt, de amikor egy csapat megvadult Spearow támadt rájuk, és a fiú feláldozta volna életét Pikachuért, a Pokémon rögtön megszerette gazdáját. Ash és Pikachu elválaszthatatlan barátok lettek. Pikachu minden útjára elkísérte eddig Ash-t, míg az ifjú edző legtöbb Pokémonja Oak Professzornál marad, amikor Ash új kalandra indul.


Ash kissé forrófejű ember, aki a Pokémon csatákban általában a sebességet és a támadást hangsúlyozza. Nagyon szereti a Pokémonokat, és akkor is kitart mellettük, amikor más gyengének és haszontalannak tartja őket. Ash nem a csatára neveli elsősorban Pokémonjait, hanem úgy gondolja, ha szereti őket és bízik bennük, a csatákban is erősek lesznek. Emiatt sok nézeteltérése van Paulla, aki úgy gondolja, hogy nem ér semmit az a Pokémon, amelyik nem tud hatékonyan harcolni. Paullal való rivalizálása során Ashben megerősödik Pokémonjaiba vetett hite.

Ash egyértelműen pozitív főhős a rajzfilmben, hiszen Pokémonjait feltétlen szeretettel neveli, s bár néha bután viselkedik, mindig tudja, mit kell tennie. A mozifilmekben számtalanszor megmenti a világot.
 

Jelenleg nála vannak: 

Pikachu:  

 

Aipom :  

 

Staravia :

 

Turtwig :  

 

Brock Harrison 

Született: Ón város(Kanto) Kor: 11 éves a sorozat elején. Brock édesapja és anyja különleges páros volt, míg Brock apja Flint a sziklapokémonok rajongója, az anyja, Lola pedig a vízi pokémonokat kedvelte. Szerelmüknek összesen 11 gyümölcse lett, azaz 11 gyerekük született. Ám egy idő múlva Lola elhagyta a családot, otthagyva Flintet a 11 gyerekkel. Flint túl gyáva volt, így elindult egy edzői körútra, és legidősebb fiára hagyta a 10 testvért. Ez a fiú volt Brock. Mivel ő felelt otthon mindenért, ezért nagyon házias lett, megtanult varni, takarítani, főzni stb. Gondját viselte a 10 kistesójának és közben vezette az Ón városi edzőtermet is.Miután Ash legyőzte és apja visszatért, úgy döntött, Ash-sel tart, hogy útjuk során Pokémon- nevelői tapasztalatokat gyűjthessen. Nem tartott Ash-sel az Orange-szigetekre, de Johtóba, Hoennbe és Sinnoh-ba is elkísérte. Brock konyhai tapasztalata nélkülözhetetlen a csapat számára, és a Pokémonokról szerzett tudásával is segíti Ash-t. Mindig higgadt tud maradni, ami szükséges is, hiszen Ash könnyen elveszíti hidegvérét. Azonban Brock azonnal ellágyul, ha egy szép lány van a közelben. Ilyenkor Pokémonja, Croagunk téríti magához.  

Nála levő Pokémonok:  

Sudowoodo :  

Guregguru :  

 

Misty Williams 

Született: Azúrkék város(Kanto) Kor: A sorozat elején 10 éves. Misty egész családja imádja a vizet. 3 nővérével együtt vezetik az Azúrkék városi edzőtermet, és vízi balettokat adnak elő. Mivel Misty a legkisebb testvér ezért mindig elnyomva érezte magát a nővérei mellett. Csecsemő korában véletlen belemászott egy Gyarados szájába, ezért később is éveken át Gyarados volt az egyetlen vízi Pokémon akitől irtózott. Mikor 10 éves lett megelégelte, hogy nővérei lenézik őt, ezért elindult, hogy feleddze a Pokémonjait, de ekkor találkozott Ash-sel, aki tönkretette a biciklijét. Így aztán eleinte a bicikli árát követelve Ash mellé szegődött, mondván, hogy addig kíséri, míg meg nem fizeti az okozott károkat. Idővel persze teljesen megfeledkezett a bicikliről, és megkedvelte Asht. Sőt mi több belé is szeretett, bár ez egyértelműen nem derül ki az animéből. Végigkísérte egészen a Johtoi bajnokság végéig, de utánna visszakapta a biciklijét, és a nővérei hazahívták, hogy vegye át az Azúrkék terem irányítását. Így aztán elváltak Ash és Misty útjai. Persze később még nem egyszer találkoztak. Misty karakterét rengeteg féleképpen feldolgozták, mivel alapjában véve ő volna az Azúrkék terem vezetője. Így mind a játékokban, a TCG-ben és a Mangákban is előfordult. De a jelleme bármilyen sztoriban is bukkant fel, mindig ugyanolyan volt. A kis vörös, aki könnyen bedühödik, de valójában egy bájos lány!  

James 

Született: ? (Kanto) Kor: 19 a sorozat elején James egy gazdag családban nőtt fel. Annyira gazdagok voltak, hogy több régióban voltak nyaralóik, ahol a kicsi James boldog nyarait töltötte. Nem szeretett a szüleivel lenni, mert parancsolgattak neki és kényszeríteni akarták, hogy hozzámenjen Jessibelle-hez, aki egy szomszédos gazdag kislány volt, és keményen bánt Jamessel. James a Pokémon technikumban tanult, majd megelégelte a gazdag életet és elszökött otthonról. Kamaszként beállt egy biciklisbandába ahol Kicsi Jim volt a beceneve. Itt ismerte meg először Jessie-t. Pár évvel később ismét találkoztak a Rakéta csapat kiképzőbázisán. Meowth-tal együttesen átmentek a vizsgán. Bár James gonosztevőnek lett kiképezve, a barátaiért akár az életét adná, és a pokémonjaival is nagyon jól bánik. Remekül ért a robotok építéséhez, és azt se bánja hogy szegényen kell élnie Jessiék mellett. Leginkább a kupakgyűjteményére büszke, már kicsi kora óta imádja a fémkupakokat. Bár az animében még nem ért véget a sztorija, de az Electric tales of Pikachu mangában feleségül veszi Jessie-t és családot alapítanak.  

Jessie 

Született: ? (Kanto) Kor: 19 a sorozat elején Jessie-t kiskorában édesanyja nevelte, aki egy magas rangú Rakéta csapat tag volt, és Mew-t kutatta. Ám még Jessie kiskorában eltűnt, és sose találták meg. Jessie egy nővérképző iskolában tanult együtt egy Csapat Chansey-vel. Bár megbukott a záróvizsgán nem keseredett el. Beállt egy biciklis bandához, ahol Láncos Jess-nek nevezték. Pár év elteltével pedig csatlakozott a Rakéta csapathoz. Igen ügyes volt a teszteken, de sajnos csak magára gondolt, így a társait mindig hátrahagyta a próbaküldetéseken. Ezután összerakták James-el és Meowth-tal. végre csataára talált, és azóta együtt üldözik Asht és Pikachut. Állítólag a Rakéta csapathoz való csatlakozás előtt rengeteg fiúja volt, de mind elhagyta őt. Szintén nem megerősített, hogy a biciklis banda előtt a Pokémon Technikumban is tanult egy ideig, de onnan is kicsapták. Jamessel összeházasodnak, és születik egy gyerekük is.  

Max Mapple 

Született: ? (Johto) Lakhely: Petalburg (Hoenn) Kor: 9 Max May kisöccse, és a Petalburgi Norman nevű teremvezető fia. Nagyon okos, és szereti a Pokémon csatákat. Mikor elősször találkozott Ash-el felismerte, mert azelőtt TV-ben látta. Eleinte nem kedvelte túlzottan Ash-t, az igazat megvallva Max ostobának tartotta Ash sajátmagához képest. Később igazi jó barátra talált Brockban, és a Kanto Battle Frontier végén Ash-t példaképének tekintette. Ígéretet tett neki, hogy egy nap ő is Pokémon edző lesz és majd megküzd Ash-sel.  

May Mapple 

Született: ??(Johto) Lakik: Petalburg város(Hoenn) Kor: 14 éves mikor megjelenik a sorozatban May családja Johtoból utazott Hoennbe, ahol May apja, Normann teremvezetői állást kapott Petalburgban. Mikor Ash-el először találkozik épp első Pokémonjáért megy Prof. Birch-hez, és Ash Pikachu elektromossággal véletlen tönkreteszi May biciklijét(de ismerős.). Végül May úgy dönt Ashhel fog tartani, mert ő tapasztalt edző és tanulhat tőle valamit. Később csatlakozott hozzájuk May kisöccse, Max is, aki nagyon tudálékos, szeretne minél többet megtudni a Pokémonokról, de mivel csak 8 éves ezért nem lehet saját pokémonja még. May hamar felfedezte az Pokémon contesteket és végül úgy döntött, hogy Pokémon edző helyett koordinátor lesz, és a célja, hogy megnyerje a Contest kupát. Szert tesz különféle pokékra, akiket mind remekül kiképez a versenyekre. Később elsajátítja a Pokéblock készítést is, és saját recepteket kitalálva készíti el a May lila meglepetése és may rózsaszín meglepetése nevű cukorkákat(amit egyedül Munchlax képes megenni, az összes többi poké sokkot kap tőle. :D) A versenyeken több ellenfelet és szerez, ahogy egyre jobb és jobb lesz. Fő riválisa Drew, egy fiú, aki nagyon ügyes, és tehetséges, no meg nagyképű koordinátor. A másik riválisa Harley, aki inkább csalásairól híres, pedig ő is igen tehetséges koordinátor, de jobb szereti eltenni lábalól ellenfeleit. Egyes elméletek szerint May eleinte Ashbe lesz szerelmes, majd Drew-t egyre jobban megismerve megszereti őt. (Néha azért látszik, hogy Drew is kedveli May-t.) A Hoenni Contestbajonkságra már többezer rajongója lesz, végül mégiscsak a legjobb 8 között végzi. Továbbmegy Kantoba, ahol szintén megnyílnak a Contestek és újra eljut a bajnokságig, ahol végül a legjobb 4 között végez, Drew-t is legyőzve. Kanto után úgy dönt, hogy Johtoba indul tovább Contestezni, így elválnak útjai Ashéktől.  

Dawn 

Született: Twinleaf város(Sinnoh) Kor: 13 éves az első megjelenésekor Dawn Sinnohból származik, és a célja, hogy híres Pokémon koordinátor legyen, mint egykor édesanyja volt(Ayako). Az útja kezdetén találkozott Emurittal a legendás Pokémonnal, aki az érzelmeket irányítja. Volt egy biciklije, amit Ash Pikachuja tönkretett. Egyelőre nem sokat tudni róla, hisz a Diamond-Pearl, még most indult csak. Kedvenc mondása a "Minden oké".  

Gary Oak 

Született: Palett város (Kanto) Kor: 10 éves az első megjelenésekor Gary Ash legnagyobb riválisa. mindketten Palett városban nőttek fel és úgy indultak útnak, hogy a valaha élt legjobb edzők akartak lenni. Gary, Oak professzor unokájaként gazdagon nőtt fel és mindent megkapott amit akart, ennek következtében elég nagyképű is volt a Pokémon utazása elején. Sokat tanult a Pokémonokról így kiválló edző vált belőle, és rengeteg pokémont összegyűjtött. Eleinte viszont nem foglalkozott a Pokémonokkal úgy mint barát, inkább csak edzette őket. Később ő is ráébredt ennek a fontosságára, és amíg Ash Orange-ban hajókázott Gary valahol egy másik tájon sok mindent megtanult a Pokémonokkal kapcsolatban, de ezúttal nem könyvekből. Igazi edző lett, aki tiszteli és szereti a Pokémonjait, és már nem is viselkedett nagyképűen sem. A rajongótáborát és piros kocsiját amivel a többi edző előtt villogott, elhagyta és gyalog kelt útra, ahogy a többi pokémon edző. A Johto liga végén Ash legyőzte őt, és innentől kezdve elismerte Asht. Gary otthagyta a Pokémon edzősködést és inkább Professzornak ment egy szigetre. Később Shinnohba indul, hogy megismerje az újfajta Pokémonokat és ismét edző legyen. Érdekesség, hogy Garynek sose voltak barátai. Talán mert túl gazdag és arrogáns volt, de mindig is szeretett volna egy barátot. Gyerekkorában erre Asht szemelte ki, de hamar rájött, hogy Ash sokkal ostobább mint ő és ezért vele is gúnyosan és lekezelően bánt. Egy horgászás alkalmával egy Pokélabdát fogtak ki közösen, így az kettétört. Az egyik felét Ash a másikat Gary őrizte meg, de sose vallották be egymásnak, hogy mindig magukkal hordták. A Johto végén végre kiderült és a két rész ismét találkozott. Garynek elméletileg van egy nővére is, akit a mangákban Maynek, de a játékokban Daisynek hívnak. A Sorozatban sajnos nem szerepelt.  

Tracey Sketchit 

Született: ?(Orange) Kor: 10-15 éves körül Tracey egy Pokémon megfigyelő, méghozzá az egyik legjobb. Mindent lerajzol ami megfogja a figyelmét(beleérve Jenny-ket és Joyokat vagy egyéb szép lányokat. ^^`) Az Orange-szigetekről származik, és Oak professzor nagy rajongója. Mellesleg a Pokémon megfigyelő lapnak volt cikkírója egy ideig. Rengeteg Pokémont ismer, és még többet akar megismerni ezért döntött úgy, hogy Ashékkel tart.(No meg mert Ash ismeri prof Oak-ot :) ). Az Orange liga végeztével Oak profnál maradt mint segéd, azóta is a laborjában dolgozik. Néha meglátogatja Ceruleanban Misty-t is, ilyenkor általában Misty nővéreinek mindig van valami ötlete(vagy egy vizibalettbe akarják szerepeltetni mint herceg, vagy éppen szegénykére bízzák a terem kitakarítását. ^^`). Ami még érdekesség, hogy Tracey lehetséges, hogy szerelmes Mistybe. Legalábbis többször megpróbálták őket összehozni(főleg Misty nővérei).

Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?hát...öhm...... [ 2016-08-20 11:12 ]

gáz,borzasztó gáz. vagy is imádom pikachut de nagyon rosszkimondom amit gondolok [ 2015-10-09 11:55 ]

Elég lapos ez az oldal!!!antipatikus !! tele van rossz példákkal, igazából a szar is jobb ennél!!csak egy hozzáértő [ 2015-10-02 12:20 ]

Igen kedves kritikus!
Egyetértek a felvetéssel, sztem is nagyon hiányos ..
Egy és ezer pokemon-t hagytak ki a felsorolásból, pedig én azért jöttem eme honlapra, hogy mindent megtanuljak róluk... Ehhez képest én tudnék tanítani ennek az oldalnak...!!
GÁZ !
ULTRA GÁZ
!!4444!!444!Vallah [ 2012-09-01 12:10 ]

Hali! Eladó több mint 300 pokemos tcg, rare lapokkal.

Ár megegyezés szerint.

Ugyan itt eredeti angol GBA Pokemon Gold Edition 1000Ft-ért

Érdeklődni az e-mail címemen lehet.
kosztinalexander@gmail.comKritikus [ 2012-04-09 16:26 ]

Mikor készült a honlap? Nagyon hiányos!
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!